A tudomány

A CALECIM® TECHNOLÓGIÁJA

EGYEDÜLÁLLÓ, SZABADALMAZTATOTT ŐSSEJT-TECHNOLÓGIA

A CALECIM® Professional anyavállalata, a CellResearch Corporation biotechnológiai vállalat 10 évvel ezelőtt bukkant rá a köldökzsinór-kötőszövetben rejlő őssejtekre. Ekkor vált világossá, hogy ez a leggazdagabb lelőhelye a nem embrionális forrásból származó epithelialis és mesenchymalis őssejteknek. A CALECIM® Professional az anyavállalatának ezen szabadalmaztatott őssejt-ismeretére építkezik, amelyet jelenleg a US FDA klinikai vizsgálatain hasznosítanak a sebgyógyítás vonatkozásában.

A köldökzsinór-kötőszöveti őssejtek kutatásának rengeteg nagyszerű szinergikus előnye van, amelyet a klinikai bőrápolási termékcsalád révén már mindenki kiélvezhet.

A CALECIM® Professional hatóanyagát a CellResearchCorp. kozmetikai GMP és ISO minősített laboratóriumaiban állítják elő, amely vállalkozás a köldökzsinór-kötőszöveti őssejtek kinyerési technológiája tudományos szabadalmának tulajdonosa.

AZ ANTI-AGING ŐSSEJTSZAKÉRTŐ: ŐSSEJTTERÁPIA A BŐRÉRT

A CALECIM® Professional egy bőrregenerációs technológiából kifejlesztett, szabadalmaztatott formula. A tudósok által felfedezett köldökzsinór-kötőszöveti őssejtekből származó fehérjék felhasználásával kezelhetőek az öregedés tünetei. Ezek a fehérjék a bőrsejteket fiatalos viselkedésre ösztönzik azáltal, hogy „fiatalos kommunikációs jeleket” továbbítanak, amelyek a bőr több rétegében serkentik a glikoprotein-termelést, és helyreállítják a bőr egészséges működését.

Az alábbi ábrákon látható in vitro kísérletek eredményei alátámasztják a bőrminta megújulását és helyreállítását.

FOKOZOTT EPIDERMÁLIS PROLIFERÁCIÓT BIZONYÍTÓ ADATOK
Az elöregedett keratinocitákon és fibroblasztokon végzett in vitro vizsgálatok a következőket mutatták ki: A köldökzsinór-kötőszöveti kondicionáló formulájának való expozíciót követő 6. naptól kezdődően az epidermisz-sejtek proliferációja jelentősen megnövekedett.
FELGYORSULT REGENERÁLÓDÁSI FOLYAMATOT BIZONYÍTÓ EREDMÉNYEK
A sebgyógyulás laboratóriumi sejtkultúramodellel végzett in vitro vizsgálatai az alábbiakat mutatták ki: A köldökzsinór-kötőszöveti kondicionáló formulájának való expozíciót követően a sejtek szaporodni és vándorolni kezdtek, és mindössze 40 óra alatt képesek voltak összezárni a sebet. Ezzel szemben a kontrollvizsgálatnál a seb teljes gyógyulása ez idő alatt nem történt meg.
A DERMISZ ÉS EPIDERMISZ MEGNÖVEKEDETT TELTSÉGÉT ALÁTÁMASZTÓ EREDMÉNYEK
A bőr sűrűségének értékelésére szolgáló háromdimenziós bőr-ekvivalenssel végzett in vitro vizsgálatok a következőket mutatták ki: A köldökzsinór-kötőszöveti kondicionáló formulájának való expozíció fokozta a sejtproliferáció mértékét, amelynek következtében az epidermisz és a dermisz vastagsága 500% és 700% közötti mértékben nőtt.

Minden CALECIM® Professional bőrápoló készítmény tartalmaz köldökzsinór-kötőszövet kivonatot, amely a bőrt az alábbiakkal látja el:

  • megszilárdult peptidek vagy glikoproteinek: fontos szerepet játszanak a sejtek közötti kommunikációban és a bőrfiatalító „fiatalos üzenetek” átadásában
  • oldódó kollagén: erőt, formát és tartást kölcsönöz a bőrnek
  • albumin: megőrzi a bőr teltségét
  • fibronectin: kollagénhez kapcsolódva növeli annak szilárdságát
  • hialuronsav: vízmolekulákhoz kapcsolódva teltebbé teszi a bőrt