Cégünk

A CellResearch Corporation-t 2002-ben Szingapúrban alapította meg néhány, a sejtbiológia iránt elkötelezett, szakértő tudós. Eredetileg az volt a vállalat feladata, hogy kutatási célból bőr- és hegsejteket biztosítson laboratóriumok számára világszerte, valamint, hogy szerződéses kutatásokat végezzen nemzetközi bőrkutató laboratóriumok megbízásából.

2004-ben tudósainknak sikerült izolálni a köldökzsinór-kötőszövet membránjából kinyert mesenchymalis és epithelialis őssejteket. Ezt a nagy horderejű, új felfedezést szellemi tulajdonjog oltalma alá helyezték, ezért a vállalat ma is számos stratégiailag kulcsfontosságú területen rendelkezik szabadalommal világszerte.

A köldökzsinór-kötőszövet membránja az őssejtek ma ismert leggazdagabb forrása. Mind az epiteliális, mind a mesenchymális őssejteket intenzíven kutatják nemzetközi együttműködések keretében, hogy kiaknázzák a bennük rejlő, a további orvosi terápiában hasznosítható lehetőségeket. Figyelemreméltó előrelépést értünk el azzal, hogy USA-beli együttműködések révén megkezdődhettek US FDA-gyógyszertesztek egy sebgyógyulást felgyorsító kezelés kidolgozása kapcsán.

A gyógyászati célon túl megalkottuk a CALECIM® Professional-t is, amely ezt a csodálatos őssejtforrást hasznosítja egyetlen rendkívül koncentrált összetevőben, a PTT-6®-ban.

A PTT-6® a szervezet természetes regenerálódási folyamatát támogatja. Több, mint 3000 fehérjét tartalmaz, köztük növekedési faktorokat, citokineket és exoszómákat, amelyek serkentik a sejtek regenerálódását. Az orvosok világszerte megbízható segítségnek gondolják a beavatkozások utáni gyógyulásban és az eredmények optimalizálásában, valamint arcfiatalítás céljából és – a legizgalmasabb területen – a hajsűrűség növelésében, valamint az alopeciában szenvedő betegeknél.

  • 2002
  • 2004
  • 2006
  • 2015
  • 2019
  • 2023
MEGALAKUL AZ ANYAVÁLLALATUNK

CELLRESEARCH CORPORATION PTE. LTD.

A CellResearch Corporation szerződéses kutatási szervezetként alakult meg 2002-ben. A vállalatot Gavin Tan, Dr. Ivor Lim és Dr. Phan Toan Thang alapították azzal a céllal, hogy gyógyszeripari cégekkel, szakintézményekkel és bőrápolással foglalkozó vállalatokkal karöltve a bőr tudományos kutatásával foglalkozzanak. A vállalat azóta végzett már szerződéses kutatást többek között a Pfizer, a GSK, a J&J és az LVMH számára. Mindegyik esetben a bőr, a bőrsejtek és a hegszövet kutatása állt a vizsgálatok középpontjában.

A CellResearch Corporation alapításának másik fő célja egy bőr-, heg- és keloidsejtbank létrehozása volt, amelynek keretén belül gyűjtik, tárolják és kiterjesztik a kísérletekben történő felhasználását. A vállalat a mai napig szolgáltat bőrsejteket kutatási célra laboratóriumoknak és egyetemeknek szerte Ázsiában.

FELFEDEZIK A KÖLDÖKZSINÓR-KÖTŐSZÖVETI ŐSSEJTEKET

A NAGY ÁTTÖRÉS

2004-ben Dr. Phan Toan Thang, a vállalat társalapítója és tudományos igazgatója bőrátültetés céljából kezdte el az anyára és gyermekre nézve ártalmatlan módon begyűjtött köldökzsinór-kötőszövetet vizsgálni a szülés után.

A kötőszövetet egy sejtfenntartó közegben helyezte el éjszakára, majd másnap, amikor újra megvizsgálta, furcsa jelenséget tapasztalt – a mikroszkópon keresztül látott sejtek nem olyanok voltak, mint amilyenekre számított, azaz nem rendelkeztek a várt bőrsejtek tipikus jellemzőivel. Ekkor vált világossá számára, hogy azok valójában őssejtek voltak.

Dr. Phan Toan Thang felfedezésének hatására az általa társalapított szerződéses kutatási szervezet őssejtkutató céggé alakult.

A technológia mára már világszerte szabadalmaztatott.

ELINDUL A CELLRESEARCH CORPORATION ÉS A KÖLDÖKZSINÓRVÉR-BANKOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A KÖLDÖKZSINÓRVÉR-BANKOK

A CordLabs, a CellResearch Corporation százszázalékos tulajdonú leányvállalata azért alakult meg, hogy a köldökzsinórvér-bankokkal együttműködve és a saját fejlesztésű köldökzsinór-őssejt technológiát szabadalmaztatva új kínálatot biztosítson az ügyfeleknek.

A köldökzsinórvér-bankok, amelyek a szülés után gyűjtik be és tárolják a köldökzsinórvért, az 1990-es évek elején jöttek létre, miután felfedezték, hogy a köldökzsinórvér a hemopoetikus őssejtek nagyszerű forrásaként szolgál. Az őssejt-transzplantációban a csontvelő alternatívájaként tekintettek erre a vér prekurzor őssejtre.

A köldökzsinór-kötőszövetről kimutatták, hogy mesenchymalis és epithelialis őssejteket tartalmaz, amelyek belsőszervszöveti, illetve hámszöveti prekurzor őssejtek. Ezáltal két különböző típusú őssejt adta lehetőségek tárháza nyílt meg az őssejtbankok ügyfelei előtt.

A CELLRESEARCH CORPORATION LÉTREHOZZA A KLINIKAI FELHASZNÁLÁSÚ BŐRÁPOLÁSI TERMÉKCSALÁDJÁT

MEGSZÜLETIK A CALECIM®

A CellResearch Corporation által végzett kezdeti kutatások többsége a krónikus és nehezen gyógyuló sebekre fókuszált, azzal a céllal, hogy globálisan elismert gyógyszereket hozzon létre olyan tünetekre, mint például a krónikus diabéteszes sebek.

Bár a piacra való belépés nehézségei miatt a gyógyszerek forgalomba kerülése elhúzódott, a CellResearch Corporation csapata felismerte, hogy van más mód arra, hogy ezt a technológiát gyorsabban eljuttassák a fogyasztókhoz.

A CALECIM® elnevezés a Cord Lining Conditioned Media kifejezésből származik – és bár a kozmetikai termékek őssejteket nem tartalmazhatnak, az őssejtek által természetesen kiválasztott fehérjéket igen. Ilyen fehérjék például a növekedési faktorok, citokinek, peptidek és exoszómák, amelyek a sejtek kommunikációs jeleiként funkcionálva fiatalítják meg azokat.

A sebgyógyítási technológia kiaknázása és annak alkalmazása a bőrfiatalító kozmetikumoknál: ez adott életet a CALECIM®-nek.

A CELLRESEARCH CORPORATION KLINIKAI KÍSÉRLETEKBE KEZD, MELYEK FÓKUSZA A KÖVETKEZŐ: A KÖLDÖKZSINÓR-KÖTŐSZÖVETI ŐSSEJTEK FELHASZNÁLÁSA KRÓNIKUS SEBEK KEZELÉSÉNÉL

ELINDUL AZ ELSŐ US FDA VIZSGÁLAT

2019-ben a US FDA jóváhagyta a CellResearch Corporation első új vizsgálati gyógyszer iránti kérelmét (Investigational New Drug Application). Ez a CorLiCyte® krónikus diabéteszes lábszárfekélyre történő alkalmazását foglalta magában, amelynek klinikai kutatása jelenleg az I. vizsgálati fázisban van.

A CorLiCyte® a CellResearch Corporation által kifejlesztett gyógyszer neve. Ennek alapját a CellResearch Corporation által fejlesztett, szabadalmaztatott technikák alkalmazásával begyűjtött, tenyésztett, tárolt és előkészített köldökzsinór-kötőszöveti mesenchymalis őssejtek alkotják. Ezt a technológiát vették át a CALECIM® Professional termékcsalád megalkotásánál.

A sebgyógyításon túl a CellResearch Corporation a köldökzsinór-kötőszöveti őssejteket számos más területen is alkalmazza, mint például az onkológia, az autoimmun és a neurodegeneratív betegségek terén.

A MAGASBA TÖRVE

A CALECIM® FOLYTATJA PÁLYAFUTÁSÁT

A márka mára a világ több mint 20 országában van jelen, és számos publikáció jelent meg róla mind orvosi, mind fogyasztói körökben.

A CALECIM®-nél arra törekszünk, hogy továbbra is hasznosítani tudjuk ezt a hihetetlen technológiát, és hogy ezáltal olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek kiemelkedő eredményeket érnek el klinikai partnereink és pácienseik körében.

Idén bemutattuk az Advanced Hair Systemet, amellyel a CALECIM® a bőrápoláson túl hajápolási márkává is vált.

Köszönjük, hogy elolvastad a történetünket!

Nem varázslat, ez tudomány.®