A CALECIM® köldökzsinór-kötőszövet kivonatának pozitív hatása a bőr tónusára és kozmetikájára: Ugyanazon beteggel végzett kontrollvizsgálat

Háttér

A bőrápolásra és otthoni fenntartó kezelésre szánt krémek a bőr állapotának javítását szolgálják. A köldökzsinór-kivonatot alkalmazó CALECIM® egy olyan új kozmetikai termék, amely az öregedés jeleit kezelve és a bőr vonzerejét növelve segít megszépíteni az öregedő bőrt.

Módszertan

Összesen tizenöt egészséges alanyról készült előzetes értékelés és fénykép a CALECIM® Multi-Action Krém négyhetes alkalmazását megelőzően.

A CALECIM® Multi-Action Krémet naponta kétszer vitték fel vékony rétegben a teljes arcra, szemkörnyékre, egészen a hajvonalig a bőr megtisztítását és tonizálását követően.

A fényképek a krém alkalmazása előtt, majd két héttel és négy héttel a használat után készültek. Minden fotót egy független, vak vizsgálatot végző plasztikai sebész értékelt az arcszín, a bőrtónus, illetve az arc ívének és kontúrjának változásaira fókuszálva.
A páciensek önértékelést is végeztek a CALECIM® két- és négyhetes kezelése után.

Eredmények

A vizsgált csoport minden tagja szebb bőrszínről, bőrtónusról és az arc ívének általános javulásáról számolt be. A független, vak vizsgálatot végző plasztikai sebész a fényképek értékelése során megállapította, hogy a szemöldök megemelkedett, ezáltal a szemhéjak jobban kifeszültek, javult az állkapocs körvonala, halványodtak a nasolabiális ráncok, csökkent a szemek alatti puffadás, feszesebbé váltak az orcák és az állkapocs vonala. Jelen hatások egységesen jelentkeztek a Fitzpatrick-skála különböző bőrtípusainál.

Következtetések

A CALECIM® Multi-Action Krém napi kétszeri alkalmazása javít az arcbőr állapotán és feszesebbé teszi az arcélet.
Eredmények a CALECIM® Multi-Action Krém két hétig tartó, napi kétszeri használata után.