CALECIM® PROFESSIONAL SZÉRUM: A thrombocyta-dús plazmainjekció (PRP) várakozási idejének lerövidítése és esztétikai eredményének javítása: Kontrollált, kettős vak, osztott arcú vizsgálat

Háttér

Annak ellenére, hogy elöregedő társadalom vagyunk, igyekszünk a lehető legjobban és legfiatalabban kinézni. Manapság számos olyan kezelés, krém és egyéb készítmény képes meghódítani a piacot, amelynek hatékonyságát – azaz a kezelések után jelentkező mellékhatások, például a fájdalom, bőrpír, duzzanat stb. valamilyen mértékű csökkentését – valódi tanulmány nem támasztja alá.

A CALECIM® Professional Szérum egy olyan innovatív kozmetikai termék, amely a gímszarvas köldökzsinór-kötőszöveti őssejtek által biztosított sejtkultúrában tenyésztett fehérje citokineket és növekedési faktorokat tartalmaz, és amely helyileg alkalmazva szépíti az arcbőrt, növeli annak vonzerejét, és csökkenti a kombinált kezelések mellékhatásait.

Mi a PRP (Platelet Rich Plasma, azaz a vérlemezkékben dús plazma)? A PRP tulajdonképpen a kis mennyiségű plazmában előforduló vérlemezkék magas koncentrációját takarja. A vérlemezkék által elsőként felszabadított kétféle növekedési faktor (epidermális és idegi növekedési faktorok) 1953-as felfedezése óta már több mint 300 növekedési faktort ismerünk.

A PRP képes fokozni a fibroblasztok aktivitását és a kollagéntermelést, ami a szövetek regenerálódásához és fiatalodásához, a sejtdifferenciálódás kiváltásához, az extracelluláris mátrix kialakulásához és javulásához, valamint más sejtek (őssejtek) bevonásához vezet, ami növelheti a bőr vastagságát és fokozhatja általános épségét.

Az őssejteket ma már az orvostudomány és az szépségipar valódi jövőjének tekintik.

Jelen vizsgálat célja a CALECIM® Professional Szérum jótékony lokális hatásának értékelése volt, mely terméket egyszer alkalmaztunk helyileg a thrombocyta-dús plazmainjekciós kezelés után

Módszer

Összesen 11, 35 és 70 év közötti női pácienst vizsgáltunk, akik a vizsgálatot megelőző legalább 2 hónapban nem részesültek más kozmetikai kezelésben. Az arcról készült fotók (orvosi fotókabinban) ugyanabban a helyzetben, ugyanolyan fényekkel (normál, UV) készültek a kezelés előtt és 2 héttel utána.

Mindannyiuk thrombocyta-dús plazmainjekciós kezelést kaptak az arcuk mindkét felét érintőleg: először mélyen a járomív, a nasolabiális ráncok és az állkapocsvonal mentén, majd a második sorozat részeként intramusculárisan, végül hagyományos nappage technikával.

A CALECIM® Professional Szérumot minden páciensnél gyengéd masszírozással, csak egyszeri alkalommal, az arc bal oldalán alkalmaztuk.

A páciensek személyes értékelését és visszajelzéseit rögzítettük.

Eredmények

A páciensek beszámolója alapján a szérummal kezelt oldal kevésbé volt duzzadt és irritált.

Még ha a jobb oldalon (csak PRP kezelésben részesülő oldalon) észrevehető is volt a javulás, a bal oldal (a PRP-vel és a CALECIM® Professional Szérummal kezelt oldal) nagyobb ragyogást, valamivel dúsabb bőrfelszínt, kisebb mértékű pigmentációt és erythemát mutatott.

Érdekes módon még azok a páciensek is, akik azt állították, hogy nem látnak különbséget a bőrük minőségében, észrevették a különbséget, amikor meglátták az összehasonlító fotókat.

Következtetések

A CALECIM ® Professional Szérum alkalmazása határozottan javítja és optimalizálja a PRP-kezelés hatását. A vizsgálat során a bőr tisztább és ragyogóbb lett, és mivel a szérumon kívül semmi mást nem alkalmaztunk, ez igazolja a CALECIM® Professional Szérum önálló hatékonyságát.

A bal oldali kép a kezelés előtt, a jobb oldali pedig 2 héttel a kezelés után készült. A páciens jobb oldala – csak PRP / a páciens bal oldala – PRP és CALECIM® Professional Szérum.