A hajnövekedés serkentése, a hajhullás mértékének csökkentése és a hajszerkezet javulása a PTT-6™ segítségével – mesenchymalis őssejtekből származó növekedési faktorok által

Háttér

Az őssejtek képesek az önmegújulásra/szaporodásra, és közismerten jól regenerálják és pótolják az emberi szervezet szöveteit, ezért is számítanak az egyik leghatékonyabb gyógyító eszköznek. A növekedési faktorok a sejtek osztódásának és túlélésének szabályozásával fejtik ki hatásukat. A PTT-6™ olyan kiemelkedő termék, melyet a hajhagymák öregedésének visszafordítására használnak, ezáltal javítva a haj általános megjelenését.

Módszertan

A vizsgálat során nyolc androgén alopeciában (hajhullásban) szenvedő férfi páciens került kivizsgálásra. A formulázott PTT-6™ injekciós üvegcse tartalmát tizenkét héten keresztül hetente 1,4-1,6 mm mélységben mikrotűs pisztollyal fecskendezték be az érintett területekre. A változásokat négy, hat és tizenkét hét után fényképek alapján értékelték. A formulán kívül a páciensek alacsony dózisú, szájon át alkalmazandó 0,5 mg-os finasteridet/0,5 mg-os minoxidilt kaptak.

Eredmények

Mind a nyolc beteg arról számolt be, hogy az első három hét során a hajuk észrevehetően kevésbé hullott, hajszálaik megerősödtek. A következő hetekben, a tizenkéthetes kezelés befejezéséig szemmel látható, jelentős változást tapasztaltak. A fényképeken fedettebb fejbőr, keskenyebb hézagok, felgyorsult hajnövekedési tendencia és javuló hajszerkezet látható, mely hatások minden vizsgált személyre igaznak bizonyult.

Következtetések

A kezelés elején a PTT-6™ készítményt tartalmazó injekciós kezelés megkönnyíti és jelentősen felgyorsítja az apró szőrtüszők regenerálódási folyamatát.